Search Law/ Judicial Exams in India

Solved Paper | U.P. Judicial Service Pre 2012 | Law Paper | Uttar Pradesh Civil Judge (Junior Division) Preliminary Exam 2012

Thursday, August 21, 2014

Uttar Pradesh Judicial Service Civil Judge (Junior Division) Preliminary Examination- 2012

Law

Question Number: 51-60
 
51. The Indian Constitution is dedicated to
(a) The Constituent Assembly
(b) The Parliament
(c) The whole society
(d) The people of India

Ans. (d)

52. Which Constitutional Amendment introduced the anti-defection provision of the Constitution?
(a) 51st Amendment
(b) 52nd Amendment
(c) 53rd Amendment
(d) 54th Amendment

Ans. (b)

53. Which one of following does not come within the territorial jurisdiction of Punjab and Haryana High Court?
(a) Punjab
(b) Haryana
(c) Chandigarh
(d) Delhi

Ans. (d)

54. An agreement in restraint of trade under Section 27 of the Indian Contract Act, 1872 is
(a) valid
(b) voidable
(c) void
(d) enforceable

Ans. (c)

55. ‘A’ proposes by letter to sell a house to ‘B’at a certain price. The communication of proposal is complete when
(a) ‘A’ posts the letter
(b) ‘A’ has completed the writing of letter
(c) ‘B’ gets information about the posting of the letter
(d) ‘B’ receives the letter.

Ans. (d)

56. A and B enter into contract due to mistake that a particular debts is time-barred. Contract is
(a) valid
(b) void
(c) illegal
(d) both (b) and (c)

Ans. (a)

57. ‘A’ contract of telephone becomes complete at the place where acceptance is heard’. In which case it has been held?
(a) Bhagwandas v. Girdharilal
(b) Carlill v. Carbolic Smoke Ball Co.
(c) Mohribibi v. Dharmodas Ghosh
(d) Satyabratta Ghosh v. Mugneeram.

Ans. (a)

58. A wagering agreement depends on
(a) an uncertain event
(b) future event only
(c) past unascertained only
(d) None of the above events

Ans. (a)

59. Which one of the following is not essential for a contract?
(a) Consideration
(b) Valuable consideration
(c) Lawful consideration
(d) Adequate consideration

Ans. (d)

60. “Continuing Guarantee” has been defined
(a) Under Section 124 of the Indian Contract Act
(b) Under Section 129 of the Indian Contract Act
(c) Under Section 146 of the Indian Contact Act
(d) Under Section 147 of the Indian Contract Act.

Ans. (b) 
 
<== Previous Next ==>

DISCLAIMER: The answers provided here are for views purposes only. For any accuracy it should be double checked. Read More... 

Read more...
Solved Paper | U.P. Judicial Service Pre 2012 | Law Paper | Uttar Pradesh Civil Judge (Junior Division) Preliminary Exam 2012SocialTwist Tell-a-Friend

:: Search by Keywords ::

Additional Legal Adviser (1) Adviser (2) Advocates-on-Record (10) AIBE (5) AIBE Notification (3) AIBE Result (1) AIBE Syllabus (1) AILET (5) AILET Syllabus (1) Allahabad High Court (14) Andhra Pradesh APP (3) Andhra Pradesh Civil Judge Junior Division (21) Andhra Pradesh HJS (11) APO Syllabus (12) Arunachal Pradesh Judicial Service Grade-I (7) Arunachal Pradesh Judicial Service Grade-II (3) Arunachal Pradesh Judicial Service Grade-III (5) Assam HJS (26) Assam Judicial Service (28) Assistant District Attorney (2) Assistant Government Advocate (1) Assistant Legal Adviser (1) Assistant Public Prosecutor (1) Assistant Registrar (1) Assistant Secretary cum Law Assistant (1) Asst Estate Superintendent (1) Bar Council of India (4) Bihar APO (26) Bihar Civil Judge Junior Division (13) Bihar HJS (14) Budget (8) CBI (2) CBI APO (1) CCI (2) Census (1) Chhattisgarh APO (5) Chhattisgarh Civil Judge Junior Division (14) Chhattisgarh High Court (4) Chhattisgarh HJS (29) Civil Judge Junior Division Syllabus (17) Civil Judge Question Papers (121) Civil Judge Solved Papers (36) CLAT (15) CLAT Syllabus (2) Constitution of India (4) Current Affairs (10) Delhi High Court (1) Delhi HJS (10) Delhi Judicial Service (22) Deputy District Attorney (1) Deputy Legal Adviser (1) Director (2) District Legal Aid Officer (4) Eminent Legal Personality (6) General Knowledge (1) Gujarat Civil Judge Junior Division (12) Gujarat High Court (7) Gujarat HJS (17) HAL (1) Haryana ADA (2) Haryana Superior Judicial Service (33) HCS Judicial Branch (54) High Court of Bombay (12) High Court of Calcutta (5) Himachal Pradesh ADA (3) Himachal Pradesh Civil Judge Junior Division (21) Himachal Pradesh High Court (2) Himachal Pradesh HJS (8) Hindu Law (2) HJS Question Papers (59) HJS Solved Papers (30) HJS Syllabus (19) Important Cases (7) Jammu and Kashmir HJS (11) Jharkhand APO (15) Jharkhand Civil Judge Junior Division (12) Jharkhand High Court (2) Jharkhand HJS (9) Joint Secretary Legal and Admn (1) Judicial Exams in India (1) Judicial Service Grade-II Syllabus (1) Junior Judicial Assistant (3) Junior Legal Officer (3) Karnataka Civil Judge (11) Karnataka High Court (8) Karnataka HJS (3) KCS Judicial (7) Kerala HJS (20) Kerala Judicial Service (34) Law Assistant (4) Law Clerk (53) Law Entrance Exam (20) Law Entrance Notification (9) Law Entrance Result (2) Law Entrance Schedule (3) Law Entrance Syllabus (3) Law researcher (6) Legal Articles (8) Legal Assistant (16) Legal Assistant Syllabus (1) Legal Personality (6) Legal Research Assistant (7) Legal Service Officer (5) Madhya Pradesh Civil Judge Junior Division (22) Madhya Pradesh High Court (6) Madhya Pradesh HJS (26) Madhya Pradesh Legal Service Authority (4) Madras High Court (2) Maharashtra Civil Judge Junior Division (3) Maharashtra Family Court Judge (1) Maharashtra HJS (21) Management Trainee Legal (1) Manipur HJS (2) Manipur Judicial Service (10) Meghalaya HJS (1) Miscellaneous (3) Mizoram HJS (5) Nagaland Judicial Service Grade I (7) Nagaland Judicial Service Grade III (4) National Judicial Academy (1) NLU (1) NLU Delhi (4) Notifications (252) Olympics (1) OPSC (1) Orissa APO (9) Orissa High Court (2) Orissa Judicial Service (16) Orissa Superior Judicial Service (25) Patna High Court (3) PCS Judicial Branch (36) Public Law Officer (3) Public Prosecutor (2) Punjab Superior Judicial Service (33) Rajasthan APP (4) Rajasthan Civil Judge Junior Division (38) Rajasthan High Court (4) Rajasthan HJS (15) Recruitment (197) Research Assistant (17) Result (308) RPSC (1) Schedule (249) Sikkim Judicial Service (4) Sikkim Superior Judicial Service (3) SJM (11) SMM (11) Special Judge (2) Special Metropolitan Magistrate (1) Special Municipal Magistrate (1) Supreme Court of India (11) Tamilnadu APO (6) Tamilnadu Civil Judge Junior Division (3) Tamilnadu HJS (5) Tripura HJS (5) Tripura Judicial Service (7) UPPSC (1) UPSC (7) Uttar Pradesh APO (11) Uttar Pradesh Civil Judge Junior Division (74) Uttar Pradesh HJS (88) Uttarakhand APO (3) Uttarakhand Civil Judge Junior Division (96) Uttarakhand High Court (5) Uttarakhand HJS (31) West Bengal APO (2) West Bengal HJS (19) West Bengal Judicial Service (29) West Bengal Legal Service (3)